Noorden Styling

Feng Shui is een 4000 jaar oude methode om levensthema’s positief te beinvloeden. Met het kompas worden de windrichtingen bepaald en elke richting heeft zijn eigen invloed op een onderwerp die we allemaal dagelijks tegenkomen. Relaties, carrière, welvaart, gezondheid zijn een aantal thema’s hiervan. Deze zijn door de inrichting en de indeling van de woning positief dan wel negatief te beinvloeden.

Tevens is er een tweede laag in Feng Shui, namelijk de persoonlijke Feng Shui. Aan de hand van de bewoner zijn of haar geboortedatum berekenen we de plekken ( windrichtingen ) waar het gunstig is om te verblijven in huis, en de plekken die je beter zoveel mogelijk mag vermijden in huis. Door deze aanpassingen te creëren ontstaat er een betere energie in jezelf, in het huis, en heeft dat positieve effecten op de levenskwaliteit.

Feng Shui heeft ook een derde laag, namelijk de jaarenergie. Ieder jaar huist de energie weer anders in huis met zijn positieve en minder goede bedoelingen. Door deze aanpassingen elk jaar in de woning toe te passen ontstaat er meer geluk en vrede dat jaar.

Wanneer de basis Feng Shui, de persoonlijke energie en de jaar energie in huis aangepast is op de bewoner ontstaat er synergie. Het huis werkt mee aan het geluk van de bewoner en samen kan dat niet anders dan floreren met elkaar.

Wanneer er strubbelingen of tegenwerkingen op bepaalde levens bieden worden ervaren, dan bestaat de kans groot dat de omgeving met de bewoner niet samenwerkt, door kleine veranderingen in huis worden grote positieve veranderingen teweeggebracht.

Feng Shui wordt toegepast bij de:

Interieur en indeling advies van een bestaande woning

Prijs € 338, – inclusief BTW (voor een woning tot 150 m2)

Advies op locatie, hands on methode, direct schuiven, veranderen, vernieuwen en direct resultaat. ( excl. nieuwe meubels en accessoires )
Interieur en indeling advies voor een nieuwe woning

Prijs € 488, – inclusief BTW (voor een woning tot 150 m2)

Intake, advies wordt in de bouwtekening ingetekend en in een adviesrapport uitgebracht.
Interieur en indeling advies voor woningen van zelfbouwers (voor een woning tot 150 m2)
De plaats van de voordeur, keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer zijn van invloed op de bewoners. Wanneer deze in de gunstige richtingen van de bewoners worden geplaatst zullen de bewoners daar veel profijt van hebben zolang zij daar wonen.
Intake, advies wordt in de bouwtekening ingetekend en in een adviesrapport uitgebracht.

Prijs: € 488, – inclusief BTW

Interieur en indeling advies van aan-& verbouwingen

De plaats en de grootte van een verbouwing zijn van invloed op de bewoners. Wanneer er in gunstige hoeken van de bewoners wordt verbouwd of wordt aangebouwd zal de bewoner daar veel profijt van krijgen. Daarentegen er wordt gebouwd in ongunstige hoeken, zal de bewoner niet meer kwaliteit halen uit zijn woning en daardoor ook in zijn of haar leven.

Prijs: € 288, – inclusief BTW

Mondeling advies op locatie

Aankoop advies

Bij aankoop van een nieuwe woning is het belangrijk dat het huis verenigbaar is met de bewoner. De plek van de voordeur, keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer zijn van invloed op het geluk van de bewoner. Deze goede of minder goed plekken zijn voor iedereen anders, deze zijn afhankelijk van de geboortedatum van de bewoner(s). Ook is de omgeving belangrijk of deze de bewoner ondersteunt.

Prijs: € 188, – inclusief BTW

Mondeling advies op locatie

Woningen groter dan 150 m2 zal een passende offerte worden gemaakt.

Extra diensten

1. Noorden Styling biedt naast advies extra modules aan
Personal shopping: inkopen van accessoires en/of meubels
Inspiratietoer: adviseren over de nieuwe inrichting op meubelboulevards ( meubels, keuken en badkamer )
Technische beoordeling: beoordelen en adviseren van technische tekeningen betreft elektra en leidingwerk

Prijs: € 60, – per uur inclusief BTW

Extra informatie

Feng Shui is aan te raden wanneer het wordt toegepast bij samenwonen en gezinssamenstellingen. Goede Feng Shui is namelijk van invloed op de sfeer in huis, de sfeer onderling en de resultaten van ieder gezinslid. (werk, school, relaties, gezondheid etc.)
De omgevingspsychologie heeft zich al heel wat uitgeput in het onderzoeken (Clements Croome, 2000; Olesen, 2000; Wilson, 1987) van de relatie tussen de fysieke, ruimtelijke omgeving enerzijds en het gedrag van mensen en de kwaliteit van het leefklimaat anderzijds. Aantrekkelijkheid van de omgeving ( bijvoorbeeld van het interieur ) is van invloed op de mate van tevredenheid van bewoners of gebruikers. Ook blijkt dat ruimtelijke aanpassingen kunnen leiden tot een beter functioneren van gebruikers.
In de architectuur en stedenbouwkunde groeit het vertrouwen in Feng Shui. Onderzoekers voorspellen dat er over zo’n 10 jaar veelal volgens Feng Shui richtlijnen wordt gebouwd. De afgelopen jaren was de trend vooral om aparte en bijzondere gebouwen te bedenken, het bouwen volgens richtlijnen in de toekomst is daarop een reactie. Het gebouw moet naast functionaliteit ook welzijn opleveren.
Onderzoekers aan bouwkundige faculteiten overwegen op dit moment hoe ze Feng Shui opnemen in het lesprogramma’s van bouwkundige studies.